svadobné

Kako zgraditi in zapisati vabilo na poroko

Poročna vabila so ena izmed najbolj pomembnih faz priprav na poročni dan. Določijo ton dneva in svojim gostom dajo prvo oznako sloga in teme. Povedo jim, kdaj in kje bo poroka potekala in kako formalna bo. Za vaše goste so vabila za poroko najpomembnejši del pri vaši poroki. Pomen poročnih vabil ali poročnih pisarniških materialov ni mogoče podceniti, zato je ključnega pomena pravilno besedilo poročnega tiska.

Ni redkost, da se pri izbiri postavitve in besedila poročnih vabil počutiš preobremenjen, zmeden ali celo negotov, katere tradicije je treba upoštevati. Tradicionalno besedilo in etiketa vabila služi le kot vodilo ali izhodišče. Vaša poročna pisalne potrebščine naj zajemajo vaše posamezne znake in izražajo ton, s katerim želite izraziti svoj poročni dan. Ni prav ali narobe.

Običajno je vabilo na poroko razdeljeno na štiri ločene odseke, to so gostitelji, gostje, datum, čas in kraj slovesnosti in sprejema. Ta članek preuči vsak del, ki ga vsebuje standardno vabilo na poroko, in bralcu ponuja nekaj napotkov.

1. Domačini poroke

Gostitelji poroke so lahko nevestini starši, nevesta in ženin ali starši neveste in ženina. Starša neveste je bila tradicija, da poroko gosti, vendar danes večina parov poroko prireja sama s pomočjo obeh staršev. Glede na to, kdo gostuje, obstaja veliko različnih možnosti besedila. Naslednji predlogi so na voljo kot navodila.

Če nevesta in ženin gostita poroko sama, se morda upošteva ena od naslednjih besedil:

Čast vaše prisotnosti je prošnja ob poroki …

Anne Smith in John James zahtevata čast vaše prisotnosti na njuni poroki …

Anne Smith in John James vas skupaj s svojimi družinami / starši želijo povabiti, da se jim pridružite ob poroki …

Skupaj s svojima družinama / staršema Anne Smith in John James zahtevata čast vaše prisotnosti ob njuni poroki …

V primeru, ko nevesti in ženinovi starši gostijo poroko:

G. in gospa John Smith

in

G. in gospa William James

zahtevajte užitek svojega podjetja

ob poroki njihovih otrok …

Nazadnje, če so poročni nevesti gostitelj poroke, potem se lahko uporabi naslednje:

G. in gospa John Smith

zahtevajte užitek svojega podjetja

ob poroki njihove hčerke

Anne Smith Johnu Jamesu

Že od nekdaj velja za tradicijo, da je nevesto ime na poročnem vabilu najprej omenjeno. To je mogoče razložiti z dejstvom, da so poročni starši tradicionalno plačali poroko. V današnjem času ni redko, da se ženinovo ime najprej omenja. Navsezadnje gre za osebno izbiro in odločitev o tem, katero ime se pojavi, je najprej nevesta in ženina.

2. Nagovor gostov – z uporabo njihovih pravilnih naslovov.

Nagovor poročnih gostov s pravilnimi naslovi izkaže misel, premislek in spoštovanje. V današnjem svetu obstaja množica različnih naslovov, kar še otežuje to nalogo. Najboljši način je, da uporabljate zdrav razum in bodite dosledni, vendar ni tako preprosta kot uporaba gospoda in gospe za vabila na poroko. Nekateri vabljeni povabljenci imajo lahko različne naslove. Pri nagovoru moža in žene, ki imata isti priimek, je pravilo, da uporabljata gospoda in gospo, tj. Gospoda in gospo Johna Owensa. Tudi če nimata istega priimka, je pravilo, da se nanje obračata kot gospod John Owens in gospa Sinead Flynn. Če je kateri od teh gostov zdravnik, ga dr. Ločeni pari ali razvezani pari bi morali prejeti ločena povabila in če imajo novega partnerja, je pravilo, da to partnerjevo ime vključi. V primeru gejevskih in lezbičnih parov veljajo enaka pravila, vendar partnerje poimenujte po abecednem vrstnem redu. Na koncu je primerno, da povabite eno osebo, ki bo sestajala datum "plus en" po njihovem imenu.

3. Datum, ura in lokacija

Tradicionalno so na uradnih vabilih za poroko zapisali številke in čas, npr. "Petnajstega aprila dva tisoč štirinajst ob ena trideseti popoldne.". Zasnova vaše poročne teme bo narekovala, ali so številke v datumu in času zapisane ali so zapisane v številčni obliki. S sodobnimi poročnimi povabili postaja slednje pravilo. Lokacija poročne slovesnosti sledi datumu in se lahko pojavi pred časom. Nato sledi mesto sprejema. Primer tipičnih postavitev datuma, časa in lokacije je lahko:

Cerkev svetega Oliverja Plunketa, Boora, Co. Offaly ob 1:30 popoldne

Sledila bodo praznovanja v Dooleyjevem hotelu Birr.

ali

Odprlo se bo ob dveh trideset popoldne v nedeljo dvanajstega januarja dva tisoč štirinajst januarja v cerkvi St. Finnian's, Kinnitty, Co. Offaly

in nato na gradu Kinnitty za praznični banket in veselico

Običajno vabilo na poroko je razdeljeno na zgornje odseke, to so gostitelji, gostje, datum in čas ter lokacije slovesnosti in sprejema. Sprejemljivo je tudi, da na sodobna vabila na poroko vključite kontaktno številko ali e-poštni naslov RSVP, lahko pa vključite tudi ločeno kartico RSVP, kot je bilo običajno. Če se odločite za dodatno kartico, poskrbite, da bosta vpisana ime gostov in ovojnica z žigom. Gostom je treba sporočiti tudi datum odgovora RSVP vsaj en mesec pred poroko.

Za vaše goste so vabila za poroko najpomembnejši del pri vaši poroki. Informacije, ki jih prejmejo, jim pomagajo, da se odločijo za svoje obleke in omogočajo, da se udeležijo potrebnih ukrepov. Veliko gostov bo morda moralo prepotovati dolge razdalje, zato je primerno vključiti navodila in seznam nastanitve. To so dodatne informacije, ki niso vključene v vabilo na poroko, temveč na ločeno kartico, ki je v paketu poročnih pisarniških pošiljk, poslanim gostom. Norma je, da se vključijo zemljevid in navodila za prizorišča slovesnosti in sprejema ter seznam nastanitev, vključno s hoteli in ponudniki nočitev z zajtrkom.

Tags

Related Articles

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close