svadobné

Kako Filipinci praznujejo poroke?

Kako Filipinci praznujejo poroke, se tujcem morda slišijo čudno, če pa dobijo priložnost, da bodo priča tradicionalni filipinski poroki, bodo zagotovo vzljubili to izkušnjo. Poroke na Filipinih nikoli niso enodnevni dogodek. Priprava na poroko traja mesece. Potem pa pride sam poročni dan, ki se v večini primerov začne od sonca do sonca.

Filipinske poroke so navadno slovesne v cerkvi, ki jih opravlja katoliški duhovnik ali župnik, odvisno od vere para. Tudi vrtne poroke so v teh dneh postale precej priljubljene, navadno pa so dovoljene le takrat, ko ne bo katoliška poroka. Če je tako, se mora par najprej poročiti v civilnih obredih, da bi lahko pridobil dovoljenje za pridobitev poročen na vrtu ali ne-cerkvenem okolju.

Katoliške poročne slovesnosti, ne glede na to, kje se praznuje čet, ponavadi traja več kot uro. Nevesta prispe v poročnem avtomobilu, prevozu ali prevoznem sredstvu za to zadevo nekaj minut pred poroko. Nato zvonijo cerkveni zvonovi, ki označujejo začetek slovesnosti. Poročni obred se začne s procesijo poročne skupine, ki jo sestavljajo ženin, starši ženina, glavni sponzorji (nekateri imajo kar 20 parov glavnih sponzorjev!), Ki bodo nastopali kot priče, sekundarni sponzorji, ki bodo prižgali sveče in nataknite tančico in vrvico, služkinjo ali matro iz časti, najboljšega moža, neveste in njene mladenke, mladenke, nosilca kovancev, prstanec, nosilec biblije, cvetlične deklice in na koncu nevesto, ki jo lahko ali ne spremljajo njeni starši. Včasih lahko samo procesija traja 20 minut!

Nato se začne sama masa; vanje so vključeni poročni obredi, kot so izmenjava zaobljub, menjava prstanov in dajanje arr. Ponavadi je fotografiranje po maši. To lahko traja še 30 minut do ene ure. Če želite organizirati to porcijo, raje poiščite storitve profesionalnega fotografa, ki ima veliko izkušenj s fotografiranjem poročnih fotografij.

Po poroki gostje nadaljujejo na sprejemu. Lahko je v hotelu ali v nevestinem stanovanju. Hotelski poročni sprejemi so lahko zelo dragi, vendar so za par in njihove družine lahko manj naporni, saj jim ni treba več poudarjati, kot že imajo. Poročni sprejemi v hiši pa so bolj udobni in zabavni. Povabljeni so lahko vsi sosedje, zaradi katerih je afera zelo nepozabna. So tudi cenejše, vendar so lahko bolj utrujajoče.

Med poročnim sprejemom se opazujejo običajni rituali, kot so rezanje torte, metanje in lovljenje šopka in podvezice ter izpuščanje golobčkov, z nekaj spremembami. Obstaja obilo hrane, veliko namiznih poskokov, pozdravljanja prijateljev in gostov, slikanje, ples, petje in solze veselja.

Kako torej Filipinci praznujejo poroke? No, filipinske poroke veselo praznujemo, to je gotovo!

Tags

Related Articles

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close